La UGT de Catalunya demana que l’agenda social i el diàleg siguin l’eix central del nou Govern

La UGT de Catalunya es mostra satisfeta que finalment el Parlament hagi investit el nou president de la Generalitat i es conformi un nou govern, de manera que el país superi la situació d’interinitat dels darrers mesos. I exigim al govern central que retiri d’immediat l’article 155. Des del nostre sindicat donem també la benvinguda al nou president, Quim Torra, i li demanem que reactivi els espais de concertació i de diàleg social.

Els problemes dels ciutadans i les ciutadanes no poden esperar més, sobretot els de les persones en situació més vulnerable com a conseqüència de la crisi econòmica i de les polítiques regressives. En aquest sentit és imprescindible que la Renda Garantida de Ciutadania es desplegui d’una vegada per totes, garantint-ne la sol·licitud i la tramitació a les persones beneficiàries, i que es posi en marxa les resolucions del Ple de la pobresa.

També exigim al nou govern la reposició dels drets de les persones treballadores del sector públic. Volem negociar l’acord per recuperar les condicions de treball perdudes pels treballadors i les treballadores de la funció pública catalana a la vegada que exigim que es respectin els acords als quals s’ha arribat fins ara. I alhora exigim que es dugui a terme una contractació pública digna.

Cal també un impuls definitiu de mesures actives urgents per a la creació d’ocupació estable i de qualitat, i un canvi del model productiu basat en una política industrial i de serveis que inverteixi en innovació, formació i coneixement, i que generi treball de qualitat, més enllà de l’ocupació precària, temporal, de curta durada i baixos salaris que s’està generant en l’actualitat. Necessitem urgentment el desplegament del Pacte Nacional per a la Indústria, una iniciativa que ha d’impulsar la indústria fent-la més diversificada, innovadora, competitiva internacionalment i amb més valor afegit.

I necessitem parlar de Formació Professional per generar un nou escenari més ambiciós que reguli el conjunt de l’FP i doni una resposta integrada a les necessitats de formació i qualificació de les persones i de les empreses, alhora que garanteixi, de forma efectiva, el dret de les persones a la formació professional permanent al llarg de la vida.

Així mateix, creiem que el nou Govern de la Generalitat té una oportunitat única per estendre ponts de diàleg amb el govern de l’Estat i acabar amb la política de blocs i confrontació.

Comments are closed.