La UGT de Catalunya denuncia a Inspecció de Treball ofertes fraudulentes per cobrir llocs de treball al Mobile World Congress

La UGT de Catalunya ha registrat aquest matí a Inspecció de Treball diverses denúncies per ofertes de feina fraudulentes per cobrir llocs de treball del Mobile World Congress. En aquest enllaç trobareu les denúncies registrades.

Com ja vam denunciar públicament la setmana passada, el gran impacte econòmic que genera aquest congrés al nostre país (473 milions d’euros, 107.000 assistents, 13.900 llocs de treball) és a costa de precaritzar les condicions laborals dels milers de persones treballadores que durant aquests dies hi prestaran serveis.

Les denúncies interposades fan referència a ofertes fraudulentes que es publiciten en portals telemàtics incloent requeriments discriminatoris sexistes, i en algun cas fins i tot vexatoris.

Des del nostre sindicat denunciem l’opacitat dels mecanismes d’intermediació i la falta de control sobre les ofertes de treball que es publiquen en portals telemàtics i n’exigim la regulació i la transparència amb uns mínims requisits que incloguin: salari, contractació, horari, experiència i formació, i en què no aparegui cap signe de discriminació per raó de sexe.

Alhora reclamem que tant la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona i els partners i patrocinadors de la Fira deixin de ser còmplices i mostrin tolerància zero davant les condicions laborals i salarials que incompleixen la llei i davant la cosificació de la dona.

Comments are closed.