La UGT de Catalunya denuncia Decathlon davant de la Inspecció de Treball per vulneració de la llibertat sindical

decathlon_2L’empresa ha fet servir traves i excuses per impedir la participació de la UGT en les eleccions sindicals

La UGT de Catalunya ha denunciat l’empresa Decathlon davant la Inspecció de Treball per vulneració dels drets fonamentals de llibertat sindical al no permetre que la UGT fos una opció per als treballadors i les treballadores de Decathlon en les eleccions sindicals.

El procés d’eleccions sindicals a Decathlon va iniciar-se el 13 de juliol amb la constitució de la mesa. Al llarg dels següents dies, companys del sindicat es van dirigir al centre de treball per poder posa al taulell d’anuncis -que l’empresa es va comprometre a deixar als sindicats el dia que va constituir-se la mesa- fulls de candidatura i telèfons perquè els companys poguessin posar-s’hi en contacte. Quan van arribar al centre se’ls va negar l’entrada, fent servir diverses excuses i plantejant tota classe de problemes per impedir la participació del nostre sindicat en aquests comicis. Per aquesta raó, la UGT ha decidit interposar una denúncia davant la Inspecció de Treball.

Des del nostre sindicat ens sorprèn que empreses modernes com Decathlon -líder en vendes del sector de l’esport- empri pràctiques habituals del passat pel que fa a les seves relacions laborals. És per això que li exigim una rectificació, i que deixi participar la UGT en aquest procés i en els que tingui lloc en un futur.

Un comentari a “La UGT de Catalunya denuncia Decathlon davant de la Inspecció de Treball per vulneració de la llibertat sindical