La UGT de Catalunya denuncia que l’ajuntament de Vic ha deixat la fira del ram en mans de personal de seguretat no titulat

seguretat-privadaL’intrusisme en el sector de la seguretat privada suposa un greu risc per a la ciutadania

La UGT de Catalunya denuncia que l’empresa Vigilància i Sistemes, contractada per l’Ajuntament de Vic – Fires i Mercats per a l’organització de la Fira del Mercat del Ram que ha tingut lloc els passats dies 18, 19 i 20  de març, ha cobert els llocs de treball amb auxiliars de servei, personal no titulat que s’ha encarregat de realitzar els controls d’accessos i la vigilància de dia i de nit de les instal·lacions.

Tal com recull la Llei de seguretat privada, aquestes funcions pertanyen exclusivament als vigilants de seguretat. Així doncs, amb l’únic objectiu d’abaratir despeses, aquests treballadors han custodiat aquesta emblemàtica fira de la Catalunya Central, sense passar cap tipus de requeriment per exercir aquestes funcions, sense la formació adient, sense titulació. Inclús sense saber si poden tenir antecedents penals, ja que com no tenen la titulació corresponent no estan controlats pel Departament de Seguretat Privada dels Mossos d’Esquadra.

El responsable comarca de seguretat privada del nostre sindicat va denunciar el mateix dissabte aquesta irregularitat als màxims comandaments del cos dels Mossos d’Esquadra de la Catalunya Central. Malauradament, no és el primer cop que es donen aquest tipus de situacions. La mala praxis i l’intrusisme són massa habituals en el sector de la seguretat privada.

L’àrea de Contractació d’Administracions Públiques del nostre sindicat va sol·licitar fa un mes una reunió amb els responsables polítics de l’Ajuntament de Vic per exposar-los la nostra preocupació sobre aquestes greus irregularitats. És un fet habitual que les fires realitzades en aquesta població siguin vigilades per aquesta figural il·legal, amb el consegüent risc que comporta per a la ciutadania, ja que es deixa la vigilància d’aquests esdeveniments en mans de personal no tiulat i empreses que incompleixen la legalitat. La UGT encara no ha rebut cap resposta pel que fa a la reunió sol·licitada.

No és admissible que des de l’administració pública es posi en risc la seguretat de les persones i les instal·lacions, i es fomenti l’intrusisme professional, quan han de ser les garants perquè es compleixi la llei i per un servei de qualitat.

Comments are closed.