La UGT de Catalunya desemmascara “Les 10 mentides de la crisi”

10mentides1

La campanya s’ha presentat avui simultàniament a mercats i altres espais públics de 14 ciutats catalanes

La UGT de Catalunya ha presentat avui a 14 ciutats del país “Les 10 mentides de la crisi”. Amb aquesta campanya volem desemmascarar les deu gran mentides que ens volen vendre els poderosos sobre les causes de la crisi i, en conseqüència, sobre les decisions que haurien de prendre els governs per accelerar-ne la sortida. Mentre que en un primer moment semblava evident que la crisi era culpa de l’avarícia dels especuladors, del sistema financer i de les polítiques neoliberals, ara els responsables de la situació ens assenyalen als treballadors i les treballadores com a culpables, i demanen reformes del mercat laboral, del sistema de protecció social i de l’estat del benestar.

Quines són les 10 mentides de la crisi?

  1. Els que ens han ficat a la crisi ens trauran d’ella.
  2. Hem estirat més el braç que la màniga.
  3. La seguretat social fa fallida.
  4. Paguem molts impostos.
  5. S’han de privatitzar els serveis d’ocupació.
  6. Treballem poc.
  7. El mercat de treball és rígid.
  8. El preu de l’acomiadament és car.
  9. Cobrem massa.
  10. La gran mentida: els sindicats no fem res.

Cada mentida està acompanyada d’una il·lustració feta de manera desinteressada per cinc dibuixants de la revista “El Jueves”: Albert Monteys, Bernal, Oriol Jardí, Malagón i Napi.


La campanya

En aquests enllaços trobareu el material de la campanya:

La presentació i el repartiment d’informació als ciutadans i ciutadanes s’ha fet aquest matí al Mercat de la Barceloneta de Barcelona, al Mercat del Centre de L’Hospitalet de Llobregat, al Mercat de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, al Mercat Municipal Torner de Badalona, al Mercat Central de Sabadell, al Mercat de Sant Carles de Granollers, al Mercat Central de Tortosa, davant del Mercat Central de Tarragona, al Mercat del Lleó de Girona, al Mercat de Ronda-Fleming de Lleida, al Mercat de la Masuca d’Igualada, davant de l’Ajuntament de Mataró, a l’estació de Renfe de Vic i al Passeig de Pere III de Manresa.{mxc}

Comments are closed.