La UGT de Catalunya dóna suport a la campanya antiracista per les eleccions europees impulsada per SOS Racisme

FotoGrupSosRacismeLa UGT de Catalunya dóna suport a la campanya “No votis injustícia”, impulsada per SOS Racisme i presentada ahir públicament amb motiu de les properes eleccions al Parlament Europeu.

“Si estem en un acte com aquest, vol dir que les coses no van bé”. Així ha començat la seva intervenció el representant de la Plataforma Antiracista de Salt, Mostaphà Shaimi. Una de les entitats que han impulsat la campanya “No votis injustícia”, que engega aquesta setmana a diferents municipis de Catalunya. La preocupació per l’avenç del discurs racista entre alguns partits polítics i l’èxit d’aquest discurs entre una part de la població,  ha estat el que ha motivat la creació d’aquesta campanya amb l’objectiu de desmuntar l’argumentari populista “primer els de casa”.

El perill és ja una realitat a alguns països europeus. Segons ha explicat el politòleg Aitor Hernández-Carr, existeix la possibilitat que a les eleccions europees guanyin diferents partits xenòfobs a almenys quatre països: França, Regne Unit, Àustria i Holanda. I un pacte entre diferents formacions podria enfortir la incidència d’uns grups que, tot i que alguns ja tenien presència al Parlament Europeu, estaven dividits i sense unitat d’acció.

Però també s’ha fet realitat a alguns municipis de Catalunya. Ricard Vilaregut, representant de la plataforma “Badalona som totes i tots” que forma part de la campanya, ha remarcat la importància que cada entitat creï espais de debat i discussió a nivell local, per generar “cordons sanitaris” que impedeixin l’èxit d’aquests partits. Posant com a exemple Badalona, afirma que ara hi ha més pau social, tot i que les condicions de vida són pitjors. “Això demostra que era el candidat del PP, Albiol, que incendiava la convivència amb el seu discurs racista”, ha dit Vilaregut, en al·lusió al discurs que va fer servir l’actual alcalde per a obtenir rèdit electoral.

La campanya, impulsada per SOS Racisme Catalunya, es realitzarà a nivell nacional però estarà formada per accions locals. La feina al carrer i el contacte amb el veïns i veïnes és considera una estratègia clau per assolir l’objectiu. I per aconseguir-ho posen a disposició de les entitats que en formen part i les que es vulguin sumar, un conjunt de materials a la web www.novotisinjusticia.org. Entre aquests materials, una guia de campanya que dóna els consells principals per desenvolupar la campanya a cada territori.

Edo Bazzaco, de SOS Racisme Catalunya, apuntava que els missatges i les accions racistes “no són menys perilloses segons el color del partit. Els grups obertament xenòfobs no són els únics que introdueixen aquest contingut en campanya” i que, per tant, la campanya “No votis injustícia” persegueix anular els discursos racistes, sigui qui sigui el seu actor.

Actualment, més de 30 entitats de diferents indrets de Catalunya en formen part.

www.novotisinjusticia.com

pdfCartell de la campanya418.94 KB

Comments are closed.