La UGT de Catalunya dóna suport a la plantilla de “El Periódico de Catalunya” en les seves mobilitzacions i revindicacions

comite-periodicoHan convocat cinc dies de vaga, del 15 al 19 de maig

La UGT de Catalunya dóna suport a la plantilla d’El Periódico de Catalunya i del Grupo Zeta en les mobilitzacions convocades com a resposta al conflicte laboral que pateixen.

A continuació teniu el darrer comunicat del Comitè d’Empresa:

Els 400 treballadors de la redacció de El Periódico de Catalunya i les seves empreses de serveis d’administració, informàtica, publicitat i logística hem decidit dir prou als abusos de Grupo Zeta. La plantilla ha aprovat, en una votació feta el dimarts i el dimecres, fer cinc dies de vaga (del 15 al 19 de maig) amb un 80% de vots a favor, un 14,7% en contra i un 5% en blanc. Els companys del diari Sport, que també pateixen la prepotència de Zeta, també s’han sumat a la vaga, que coincidirà amb la gala del Premi Català de l’Any que concedeix El Periódico.

El gran suport aconseguit als cinc dies de vaga, el més alt en la història de l’empresa, mostra la indignació dels treballadors i treballadores davant una política de fets consumats per part de la direcció de Grupo Zeta, encapçalada per Antonio Asensio Mosbah. Mentre el Comitè d’Empresa Intercentres negociava amb la direcció un despenjament del conveni amb el qual pretenia no aplicar un acord de recuperació salarial, l’empresa ha imposat de forma unilateral una rebaixa de sous mitjana del 16% i negocia amb la banca la concessió de fons addicionals per portar a terme un ERO.

El Comitè ha exigit a la direcció que compleixi els acords i que demostri la seva voluntat de negociar i contribuir a la viabilitat del grup amb una aportació de la propietat i del nombrós col·lectiu de directius.

Comments are closed.