La UGT de Catalunya fa una crida a participar el 9N per fer arribar un missatge de rebuig al Govern de l’Estat per la seva actitud intransigent

urna-9NEls secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, ha valorat aquest matí en roda de premsa la convocatòria del procés participatiu del proper diumenge, 9 de novembre.

Josep M. Àlvarez ha fet una crida als treballadors i les treballadores i a la ciutadania en general perquè participin el 9N tot exercint el seu dret, i facin arribar al Govern del PP un missatge contundent de rebuig a la seva actitud intransigent i al seu impediment per la vida judicial al dret a decidir el nostre futur.

Àlvarez ha recordat que la majoria dels catalans i les catalanes volen votar i que si aquest procés participatiu no té totes les garanties democràtiques és justament perquè el Govern de l’Estat ho ha impedit. Segons la seva opinió, l’Estat espanyol vulnera els drets fonamentals de llibertat ideològica, de llibertat d’expressió i de participació.

El secretari general de la UGT de Catalunya considera que el conflicte entre Espanya i Catalunya és un problema polític i, com a tal, s’ha de resoldre a través del diàleg, l’entesa i l’acord, i no a través d’una interpretació determinada de la Constitució i les lleis. A més, ha dit que el Tribunal Constitucional ha demostrat en els darrers anys que és part interessada.

Àlvarez ha defensat que el més important del dia 9 de novembre no és el resultat, sinó la participació, i que el dret a decidir representa una oportunitat per l’aprofundiment democràtic al nostre país i que en el futur ens permeti decidir sobre molts altres temes.

En aquest enllaç trobareu el vídeo amb la intervenció de Josep M. Àlvarez aquest matí en roda de premsa.

Àlvarez també s’ha referit a la polèmica pel paper dels funcionaris i dels mossos d’esquadra i ha demanat al ministre de l’Interior que no utilitzi els treballadors públics com a ostatges per sembrar la por entre la ciutadania.

En aquest enllaç trobareu el vídeo amb les seves paraules.

Comments are closed.