La UGT de Catalunya i AEMATS signen un acord de col·laboració per la defensa de les condicions de treball d’actrius, actors i models publicitaris

La UGT de Catalunya han signat un acord amb l’Associació Espanyola de Models, Actors i Actrius i Talent Sindicat (AEMATS), entitat creada el 2020 amb el propòsit d’agrupar models, actors publicitaris i talent en general per defensar i reivindicar els drets laborals, socials i econòmics dels treballadors i les treballadores que formen part d’aquest sector professional.

Entre els principals problemes laborals que pateix el col·lectiu trobem la manca de regulació del sector de la moda i la publicitat, que fa que es produeixin abusos en la contractació d’aquestes i aquests professionals. La moda i la publicitat no disposen d’un conveni propi que reculli les seves especificitats i, per tant, els treballadors i les treballadores se senten sovint desprotegits. Aquest acord suposa un pas endavant en la lluita per la defensa dels seus dret laborals i contractuals.

AEMATS comptarà amb l’assessorament laboral de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum de la UGT de Catalunya (FeSMC) per poder traslladar les seves reivindicacions a les negociacions del Conveni Col·lectiu del Sector de la Indústria de Producció Audiovisual i, en endavant, en les negociacions dels convenis col·lectius del sector que li pertoqui, tant a nivell estatal com català.

Amb l’acord signat es resol la manca de veu que ha patit històricament aquest col·lectiu a l’hora de regular les seves condicions laborals i interessos professionals.

 

Comments are closed.