La UGT de Catalunya lamenta la mort de Francesc Casares, ugetista i advocat defensor de treballadors durant el franquisme

casaresLa UGT de Catalunya se suma al condol per la mort de Francesc Casares, qui va ser advocat laboralista i diputat socialista al Parlament de Catalunya.

Casares es va afiliar a la UGT de Catalunya l’any 1953. Va ser militant de la nostra organització a la clandestinitat i volem destacar la seva important labor com a advocat defensor de treballadors i ugetistes durant la dictadura. Ell mateix ho recordava d’aquesta manera:

“Quan et demanaven ajuda per a algú i aconseguies treure’l de la presó, llavors en aquell últim tram de vorera per on caminaves cap a la presó amb el document a la ma, en uns segons, mentre acceleraves el pas, pensaves: porto a la ma la clau de la llibertat d’aquest home. Obriran les portes i els rastells. I l’abraçada que li feies a aquella persona a la sortida de la presó, això, li ho asseguro, això no es pot oblidar. Encara avui puc posar fàcilment rostre a alguns d’aquells casos.”

Des del nostre sindicat volem agrair i recordar el seu compromís amb la democràcia, el sindicalisme i la classe treballadora.

L’any 2004 vam reconèixer la seva trajectòria amb el Premi Compromís Primer de Maig de les Fundacions Josep Comaposada i Rafael Campalans.

Comments are closed.