La UGT de Catalunya participa als actes organitzats a la fira internacional del llibre de Frankfurt

cartellEl sindicat DGB ha organitzat una trobada alemanya-catalana per parlar de literatura i món laboral

Una delegació de la UGT de Catalunya i de l'USCOB han estat convidades pel sindicat alemany DGB Kreis Frankfurt per participar en unes jornades d'intercanvi cultural organitzades en el marc de la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt.

La primera sessió, que se celebrarà demà, dimecres, 10 d'octubre, consistirà en una taula rodona de debat sobre el paper dels sindicats en la Guerra Civil espanyola i en la lluita per la recuperació de les llibertats democràtiques durant el període de la dictaduraManel González, director del Centre de Recerca  Econòmica i Social de Catalunya (CRESC)centre d'investigació de la UGT de Catalunya  parlarà juntament amb Hans Schwert i Arno Lustiger sobre aquesta qüestió.

 

Al dia següent, dijous 11, un brigadista internacional alemany explicarà la seva experiència i, per part catalana, es llegiran fragments d'obres literàries relacionades amb el món del treball. La responsable de l'Àrea de Cultura de la UGT de Catalunya, Rosa M. Puig-Serra, compararà les condicions socials i laborals que reflecteixen dues obres que han esdevingut grans èxits editorials catalans, "La ciudad de los prodigios", d'Eduardo Mendoza, i "La catedral del mar", d'Ildefons Falcones. Posteriorment es realitzarà un col·loqui amb els participants.  

A més, durant aquests dies s'exposarà a la seu de la DGB una mostra de cartells de la Guerra Civil editats per la UGT de Catalunya i que actualment es troben a l'Arxiu Nacional de Sant Cugat del Vallès. El cartellisme va ser un dels mitjans de comunicació política, social i artística més important dels anys 30 i es va convertir en un dels elements de propaganda més actius que van utilitzar tots els actors socials en temps de la República i de la Guerra Civil.

{mxc} 

Comments are closed.