La UGT de Catalunya participa en les accions de la Campanya “Tancarem el CIE de Barcelona”

cieDivendres al míting – piulada a Cotxeres de Sants i dissabte a la crida per encerclar el Centre d’Internament d’Estrangers

La UGT de Catalunya participa en la campanya “Tancarem el CIE de Barcelona”, un moviment de pressió ciutadana per tancar el Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona.

No entenem ni acceptem l’existència de llocs on es poden retenir, fins a dos mesos, persones que no han comès cap delicte, sinó tan sols una falta administrativa, i fer-ho amb menys garanties que en una presó. El CIE és un espai totalment opac, al qual les organitzacions i institucions que vetllen pels Drets humans no poden accedir ni exercir cap control, on els abusos i les agressions a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions. Els CIE són incompatibles amb els drets humans i amb la igualtat de les persones, i són totalment impensables en un nou model de país.

El nostre sindicat participarà en les dues accions que organitza la campanya:

Divendres, 17 d’octubre, a les 19 hores. Míting – piulada: 100 intervencions en directe! Al Centre Cívic Cotxeres de Sants (c. de Sants, 79). Hi farà una intervenció d’un minut el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez.

Dissabte, 18 d’octubre, a les 17 hores. Encerclem el CIE. Mobilització popular per encerclar el CIE de la Zona Franca de Barcelona, on també participarà Josep M. Àlvarez.

Comments are closed.