La UGT de Catalunya promou l’ús del català a twitter amb el curs “Piula-ho”

 

La UGT de Catalunya organitza el taller Piula-ho, per a practicar els pronoms febles a Twitter. La iniciativa té dues finalitats, donar a conèixer aquest recurs de la llengua catalana com a eina útil per escurçar piulades i afavorir l’ús del català a la xarxa.

L’activitat s’adreça tant a ciberactivistes com a qualsevol persona usuària de Twitter interessada en l’aprenentatge i la pràctica dels pronoms febles a un nivell bàsic, sobretot dels pronoms en i hi. S’hi podrà participar de forma presencial, assistint a la sessió, i també mitjançant Twitter amb l’etiqueta #piulaho.

El taller l’impartirà un professor de llengua del Centre d’autoformació de persones adultes Maria Rúbies i tindrà lloc el 10 d’abril a l’Union Bar Barcelona (espai de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya), de 18 a 20 hores.

La llengua catalana disposa dels pronoms febles, un mecanisme lingüístic que no tenen altres llengües i que permet escurçar paraules i piular idees fent servir menys espais. Precisament, fa pocs dies Twitter va decidir de reduir el nombre d’espais de les piulades que incloguin enllaços d’Internet.

Aquesta activitat l’organitzen conjuntament el Centre d’autoformació de persones adultes Maria Rúbies, el Servei Lingüístic de la UGT de Catalunya i l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya.

Per inscriure-s’hi cal enviar un correu electrònic al Servei Lingüístic de la UGT de Catalunya (serveilinguistic@catalunya.ugt.org), amb el nom, cognoms i dades de contacte (adreça de correu electrònic i usuari de Twitter).

 

“Piula-ho”, curs de pronoms febles a Twitter

 DIA: dimecres, 10 d’abril de 2013

HORA: de 18 a 20 hores

LLOC: Union Bar Barcelona (Plaça de Manuel Vázquez Montalbán, 4, Barcelona).

 

Comments are closed.