La UGT de Catalunya rebutja la nova llei de comerç anunciada per la Generalitat

comerc


Ampliar horaris d’obertura i liberalitzar les rebaixes agreujarà les condicions laborals dels treballadors/es del sector i perjudicarà la poca contractació que es feia

La UGT de Catalunya s’oposa a la nova llei de comerç de Catalunya anunciada pel Departament d’Empresa i Coneixement, que suposarà ampliar de 72 a 75 hores setmanals l’horari d’obertura comercial de dilluns a dissabte i deixar de fixar els períodes de rebaixes.

Des del nostre sindicat considerem que aquesta mesura és incongruent, ja que s’apropa més al model estatal (90 hores setmanals d’obertura i liberalització total de les rebaixes) que a la llei catalana actual (72 hores setmanals i dos períodes limitats de rebaixes a l’estiu i a l’hivern), que precisament està suspensa i impugnada pel Govern estatal davant del Tribunal Constitucional.

La liberalització de les rebaixes durant tot l’any farà desaparèixer la poca contractació que ja feien les empreses a l’estiu i a l’hivern, perquè ja no es produirà la concentració de compres durant aquests dos períodes.

A més aquest nou projecte permetrà ampliar en tres hores l’horari setmanal, és a dir, mitja hora més al dia, fet que significarà més precarització de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores del comerç, un sector fortament feminitzat i on la conciliació de vida laboral i familiar ja és prou complicada quan no impossible.

Finalment, volem denunciar que la UGT de Catalunya no ha participat en cap moment en aquest proposta de llei ni se’ns ha demanat l’opinió com a agent social representatiu.

Comments are closed.