La UGT de Catalunya reclama a les empreses que incloguin les treballadores i treballadors fixos discontinus en els ERTO per COVID-19

La UGT de Catalunya alerta de la situació en què es troba el col·lectiu de treballadores i treballadors fixos discontinus. El contracte fix discontinu és un tipus de contracte indefinit que serveix per realitzar treballs de forma discontínua. La crida és el procediment pel qual s’informa el personal fix discontinu que es reprèn la seva relació laboral amb la seva entitat després del període de suspensió. Des del nostre sindicat ens estem trobant que moltes empreses no estan realitzant la crida a personal que hauria d’incorporar-se per aquestes dates, motiu pel qual aquest personal seguirà en situació de desocupació sense que se l’apliqui les condicions del Reial Decret 8/2020 de mesures extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social del Covid-19, que vol reforçar tots els mecanismes de cobertura de la desocupació dels treballadors i les treballadores, independentment del tipus de contracta i de la durada d’aquest.

A tall d’exemple, moltes treballadores i treballadors amb contracte fix discontinu dels hotels de Tarragona estan rebent cartes que els comunica que, donada la situació actual de confinament i després de la publicació oficial per part del Govern de la prohibició d’obrir establiments hotelers, l’hotel no té prevista data d’obertura i, per tant, no es podran realitzar les crides de fixos discontinus.

En algunes empreses hem aconseguit revertir la situació, però en empreses importants PortAventura queden 1.500 treballadores i treballadors fixos discontinus als quals no se’ls ha efectuat la crida. I, com hem comentat, molts hotels de la Costa Brava i la Costa Daurada no estan fent la crida del personal fix discontinu.

Per aquesta raó des de la UGT de Catalunya fem una crida a les empreses perquè facin la crida prevista per aquestes dates del personal fix discontinu i aquests treballadors i treballadores puguin incorporar-se als ERTO en condicions d’igualtat amb la resta de la plantilla i poder-se beneficiar de les mesures extraordinàries.

A febrer de 2020 a Catalunya hi havia 60.033 afiliats i afiliades en règim de fix discontinu, el que suposa poc més del 2% del total dels afiliats al règim general de la seguretat social.

 

Comments are closed.