La UGT de Catalunya signa el conveni col·lectiu de la sanitat privada a Catalunya, que empara 12.000 treballadors

sanitat-portTindrà dos anys de vigència, amb un increment salarial del 3% i reconeix la carrera professional per a totes les categories

La UGT de Catalunya, després de molt mesos de negociació, ha signat el IX Conveni Col·lectiu dels Establiments Sanitaris d’Hospitalització, Assistència, Consulta i Anàlisis Clíniques de Catalunya, és a dir, del sector de la sanitat privada al nostre país. Aquest conveni, prorrogat des de 2013, afecta uns 12.000 treballadors i treballadores arreu de Catalunya.

Ha estat un camí llarg i difícil per arribar a l’acord, però finalment s’ha pogut signar amb una durada de dos anys (2016 – 2017).

La part econòmica es tradueix en un increment del 2,5% en tots els conceptes del salari del conveni, amb una retroactivitat des d’agost de 2016. A l’1 de gener de 2018 les taules salarials ja tindran un 0,5% d’increment més en tots els conceptes, posat en nòmina a partir del 31 de desembre de 2017. Aquest 3% total ja implementat serà el punt de partida per a la negociació del proper conveni col·lectiu.

Un dels aspectes més importants del conveni es la implementació d’un nou permís (d’una jornada anual) per a tots els torns i que, tot i que s’ha de justificar, es un permís molt flexible i ampli que vindria a assimilar-se a un dia de lleure justificat.

Una altra de les demandes aconseguides és la possibilitat de disposar dels dos dies de permís per hospitalització de forma no consecutiva mentre duri el procés.

D’altra banda, una de les fites que la nostra organització valora molt positivament per la defensa que sempre hem fet és el reconeixement de la carrera professional (desenvolupament professional) per a totes les categories professionals, amb la creació d’una comissió que treballarà el model a implementar i el compromís de dotar-lo (en el proper conveni) d’una quantitat econòmica per al seu desenvolupament.

La pressió i la força de la UGT amb el seu equip, els treballadors i les treballadores, i els delegats i delegades del sector han aconseguit que finalment, el 21 de novembre, s’hagi pogut donar llum verda a aquest conveni, ratificat en assemblea.

Comments are closed.