La UGT de Catalunya signa el conveni col·lectiu de supermercats de Barcelona

L’objectiu: cap salari per sota dels 1.000 euros

La UGT de Catalunya ha aconseguit la pròrroga del conveni col·lectiu de supermercats de Barcelona a partir de negociacions on s’ha defensat la necessitat que el nou conveni reflecteixi la situació actual del sector, mantenint les condicions laborals dels treballadors i fins i tot millorar-les en virtut dels indicadors econòmics actuals en comparació amb els anys 2011-2013. Aquest conveni afecta a 25.000 treballadors dels supermercats de la província de Barcelona com per exemple: Condis, Caprabo, Bon Preu, Sorli Discau, La Sirena i Lidl.

supermercadoSeguint els objectius marcats en les negociacions, s’ha signat la pròrroga del conveni en els següents termes:

  • Pròrroga del conveni per 2 anys (2014 – 2015) mantenint el mateix text del conveni actual. En el moment de la finalització de la pròrroga, el 100% de treballadors cobraran el salari mensual de 1.000 euros (durant aquests dos anys s’afegirà el 80% de la plantilla).
  • Increment salarial 2014: 0,5% amb efectes el dia 1 de gener del 2014.
  • Increment salarial 2015: 0,6% amb efectes el dia 1 de gener del 2015.
  • Increment variable, addicional al increment fix, en funció de la facturació de les botigues.

Des de la UGT de Catalunya, entenem que aquest conveni és un reconeixement als treballadors i les treballadores del sector ja que amb el nou text pactat se’ls hiretorna l’esforç realitzat durant la crisi amb el manteniment de les condicions laborals així com els increments acordats possibilitant la millora del consum d’increments al voltant del 1,1% i no veient retallats els seus drets laborals, com està succeint en altres sectors.

Amb la signatura del nou conveni, la UGT de Catalunya enforteix la negociació col·lectiva al sector com a instrument de regularització de les relacions laborals enfront al poder unilateral de l’empresari (gràcies a la reforma laboral del PP). Ens felicitem també per la signatura de CCOO d’aquesta pròrroga ja que no ho van fer amb el conveni anterior i es manté el mateix text.

Comments are closed.