La UGT de Catalunya valora positivament la constitució del fons d’habitatges de lloguer destinat a polítiques socials

habitatge-lloguerLa signatura, a la qual hi ha assistit el secretari general del sindicat, Josep M. Àlvarez, ha tingut lloc aquest matí.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, ha participat aquest matí en la signatura del Fons d’habitatges de lloguer destinat a polítiques socials, un parc públic d’habitatge de lloguer format per pisos de titularitat municipal, de la Generalitat o de titularitat privada cedits a l’Administració que es posarà a disposició de les persones i famílies en risc d’exclusió residencial. Aquest fons s’inclou en l’Acord de diàleg social permanent.

Aquest fons comptarà en principi amb 24.900 habitatges. Els habitatges que s’incloguin en el fons hauran de ser adjudicats sempre per una administració pública, per un període mínim de 5 anys, i el preu del lloguer haurà de ser almenys un 20% inferior al preu de mercat.

Els llogaters d’aquests habitatges podran demanar un ajut al pagament del lloguer que garanteixi que el lloguer que paguen no supera els percentatges sobre els seus ingressos fixats a l’acord.

Comments are closed.