La UGT de les comarques gironines demana a la Generalitat que entri en l’accionariat de Nylstar per controlar el futur pla industrial

nylstar
A la reunió d’ahir amb el Departament de Treball i l’Ajuntament de Blanes, el nostre sindicat ha exigit a una implicació coordinada de l’administració per salvar la fàbrica tèxtil

En la reunió mantinguda ahir a la tarda amb la consellera de Treball, Dolors Bassa; el secretari general de Treball, Josep Ginesta; l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i els grups municipals de l’Ajuntament, la UGT de Catalunya ha exigit a les administracions una defensa conjunta per reactivar la indústria tèxtil Nylstar i mantenir els més de 200 llocs de treball.

L’ERO de suspensió de contractes pactat limita fins al 31 d’octubre de 2016 el temps en el qual l’empresa ha d’aportar tant capital com un projecte industrial sòlid. La UGT de Catalunya qüestiona seriosament la voluntat de l’actual accionista, Alfons Cirera, i sol·licita a la Generalitat que, en cas que l’empresa entri en concurs de creditors i es presentessin projectes empresarials sòlids que optessin a la compra de Nylstar, faciliti i ajudi en la consecució de finançament per facilitar la compra. És més, hem sol·licitat que la Generalitat entri en l’accionariat de Nylstar per tenir un control directe sobre el pla industrial que ha de desenvolupar-se.

En conseqüència, la UGT de Catalunya sol·licita a les administracions -Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Blanes- que treballin conjuntament en la recerca d’inversors en l’empresariat del sector tèxtil per trobar un nou propietari que reprengui l’activitat productiva de Nylstar.

A més, la UGT de Catalunya ha sol·licitat a les administracions ajudes concretes per als treballadors de Nylstar:

1.- Dotar una partida econòmica d’ajuts concrets als treballadors que actualment es troben amb el contracte suspès i amb una difícil situació econòmica, per així evitar casos de vulnerabilitat.

2.- Realitzar processos formatius per a l’adaptació a nous llocs de treball.

3.- Ajuda en la gestió i sol·licitud de les ajudes especials per a empreses en reestructuració que atorga el Govern de l’Estat.

4.- Dotació pressupostària, per part de la Generalitat, per a ajudes especials als treballadors afectats per l’ERO temporal actual o futurs en cas de liquidació de l’empresa.

5.- Ajuda a l’Ajutament de Blanes perquè, en coordinació amb el Consell Comarcal i amb el SOC, s’estableixin programes de recol·locació per a aquells treballadors que es puguin veure afectats en la pèrdua d’un lloc de treball.

En definitiva, el nostre sindicat exigeix a totes les administracions, tant a la Generalitat com a l’Ajuntament, una implicació en la recerca de solucions per al difícil moment pel qual està passant l’empresa i els seus treballadors.

Comments are closed.