La UGT de Tunísia guanya el premi nobel de la Pau 2015

arton16591-9270dLa UGT de Tunísia conjuntament amb l’associació nacional d’advocats, la unió tunisiana d’indústria, comerç i artesania, i la lliga tunisiana de drets humans ha  guanyat  el premi Nobel de la Pau 2015, pel paper fonamental que va jugar durant la primavera àrab en aquest país.

L’anomenat quartet del diàleg nacional tunisià va aconseguir fer una transició democràtica sense vessament de sang i amb la   consecució d’una constitució on es blindava la separació de poders, un sistema judicial independent, i la  llibertat d’associació i de sindicalització, entre d’altres.

El Sr. Houcine Abassi, el seu secretari general, va declarar al Congrés General de la Confederació Internacional de Sindicats al Brasil, que està molt orgullós de la consecució d’aquest premi, però que cal compartir-lo amb la resta d’organitzacions sindicals del món que treballen perquè la negociació i el diàleg social  siguin les eines  principals per a la resolució de conflictes.

La UGT de Catalunya i la Fundació Sindicalistes Solidaris es congratulen de poder tenir el Vicesecretari General d’aquesta organització, el Sr. Mohamed Mselmi, a Barcelona el proper mes de novembre doncs una delegació de joves d’aquesta organització sindical estarà a casa nostra en el marc del programa Formagreb. Aquesta serà una bona ocasió per compartir amb ells la seva experiència.

Comments are closed.