La UGT demana a “La Caixa” una integració no traumàtica dels empleats de Caixa Girona

caixagirona

 

 

 

 

 

 

 

A la reunió celebrada avui per tractar de la integració de Caixa Girona, la UGT ha expressat a la direcció de “La Caixa” que un acord laboral satisfactori que permetés una  integració no traumatica de Caixa Girona a la Caixa, passaria per reunir els següents requisits clau:

  • Garantia dels llocs de treball i de les condicions econòmiques de tots els empleats afectats per la integració (tant de la Caixa com de Caixa Girona).
  • Equiparació de les condicions econòmiques a les de la Caixa, de forma immediata, tenint en compte l’antiguitat a Caixa Girona a tots els efectes.
  • Aplicació immediata de les condicions del pla de pensions de la Caixa a tota la plantilla de Caixa Girona.
  • L’adopció de mesures no traumàtiques per a l’absorció de la plantilla de Caixa Girona: a través d’un bon acord de  prejubilacions i l’aplicació de l’acord, vigent a la Caixa, que ja regula les condicions laborals i econòmiques de la plantilla afectada pel tancament de centres.

Malauradament, l’esborrany d’acord presentat avui per la Direcció de la Caixa queda molt lluny de complir aquests requisits, ja que proposa una equiparació salarial i d’aportació al pla de pensions en 5 anys, i introdueix la movilitat geogràfica a més de 100 km del lloc de treball dins l’acord, entre d’altres.

Per tot això, des de la UGT valorem la proposta d’avui com una proposta de mínims i demanem als sindicats majoritaris tant a la Caixa com a Caixa Girona (CCOO i SEC ) que defensin  amb la mateixa fermesa que nosaltres els drets dels treballadors i treballadores, i no ajudin a la Direcció de la Caixa a anar de rebaixes a Caixa Girona.

Comments are closed.