La UGT denuncia el Corte Inglés per “Mobbing col·lectiu”

elcortingles.gifEl Centre de Plaça Catalunya vexa professionalment una exdelegada de la UGT en un nou cas de persecució sindical

La Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya torna a portar El Corte Inglés davant de la Inspecció de Treball per denunciar un nou cas de persecució sindical contra una de les seves afiliades al centre de Plaça Catalunya.

La treballadora en qüestió, que va ser membre del Comitè d’Empresa per la UGT de Catalunya de 2002 a 2004, desenvolupa la seva activitat professional a la quarta planta, des dels seus incis a l’empresa fa quinze anys. Durant aquest temps, l’empresa mai va advertir-la o amonestar-la pel desenvolupament de la seva activitat professional. Tot i així, després d’aconsellar informativament a una companya sobre una qüestió laboral, l’exdelegada i actual afiliada de la UGT és repressa per un delegat del sindicat corporatiu qui se li dirigeix en un to elevat i poc respectuós davant d’un client. El gerent de la planta li recorda que ella ja no és delegada i que, segons el seu parer, no té cap raó per informar o respondre consultes d’altres companys.

El 17 de desembre de 2007, mentre es trobava al seu lloc de treball, l’afiliada de la UGT és cridada  per megafonia perquè es personifiqui al despatx de Personal (unes formes totalment fora de lloc si tenim en compte que habitualment correspon al cap directe indicar-li que és sol·licitada al despatx de Personal i, inclús, acompanyar-la). Un cop allà, se li comunica verbalment que, a partir de l’endemà, serà traslladada a la tercera planta, a les boutiques de nens, on se li informarà de l’activitat professional que haurà de desenvolupar-hi. Un cop a la nova planta, ningú sap quin és el lloc que se li ha assignant, evidenciant l’arbitrarietat de la decisió. En dos dies va arribar a passar per tres departaments diferents.

Com a conseqüència d’aquesta vexació professional, l’exdelegada de la UGT es troba actualment en situació d’Incapacitació Temporal per ansietat.

Malauradament, aquesta situació no és nova ni aïllada per als delegats i delegades ni per als afiliats i les afiliades de la UGT de Catalunya en els centres del grup El Corte Inglés. Com podeu recordar, el nostre sindicat ha presentat diverses denúncies a la Inspecció de Treball per causes iguals, aconseguint en alguns casos resolucions favorables on es reconeix que s’ha produït una evident vulneració del dret de llibertat sindical. 

Per aquesta raó, la UGT de Catalunya sol·licita a la Inspecció de Treball que realitzi les comprovacions oportunes perquè El Corte Inglés reincorpori aquesta exdelegada en el seu lloc de treball habitual, on ha desenvolupat la seva professió durant els darrers anys. Alhora, el nostre sindicat reclama que s’aixequi la corresponent acta d’infracció molt greu per fets reiteratius, per vulnerar el dret de llibertat sindical i per "mobbing col·lectiu" contra la UGT de Catalunya i els seus afiliats, sota la connivència del departament de Personal i dels representants dels sindicats corporatius.

{mxc} 

Comments are closed.