La UGT denuncia la incertesa de la plantilla de l’empresa que ofereix el servei d’atenció telefònica del 112, que ha entrat en concurs de creditors voluntari

 

 

 

 

La UGT denuncia que Grupo Norte, l’empresa de telemàrqueting que fins ara ha dut el servei de telemàrqueting del telèfon d’emergències 112, ha entrat en procés de concurs de creditors. En una reunió mantinguda amb CAT112 on els van conrfirmar que hi ha diverses empreses interessades, però que la contractació que es faci ara farà d’urgència i que entrarà a operar tan bon punt es resolgui el concurs de creditors i fins al 31 de març de 2022. La nova empresa s’incorporaria segurament a finals de maig o principis de juny i des del CAT112 se’ns ha garantit la subrogació total de la plantilla i el manteniment dels drets laborals i els sous. A tot això, hem conegut aquesta informació a través d’una reunió amb el CAT112, ja que Grupo Norte no ha informat la seva plantilla de res.

El concurs de creditors afectarà més de 200 treballadores i treballadores que es podrien quedar sense cobrar la seva nòmina, ja que la Generalitat ja ha dit que no se’n farà càrrec de la totalitat de les quantitats adeutades. Arribat el cas, la UGT denunciarem l’impagament de les nòmines a la plantilla de Grupo Norte.

La UGT de Catalunya reitera que serveis com els serveis d’emergències de Catalunya no haurien d’estar externalitzats. Quan es fa aquest tipus d’externalitzacions és la pròpia administració qui precaritza les condicions laborals d’aquests treballadors i treballadores. No és de rebut que el servei d’emergències de Catalunya estigui a mans del millor postor.

Comments are closed.