La UGT denuncia més de 100 agressions durant el primer semestre de l’any en l’Hospital de Salut Mental de Martorell

mentalmartorellLa UGT de Catalunya ha interposat aquesta setmana davant la Inspecció de Treball una denúncia contra la direcció de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús per manca de seguretat en el seu centre de salut mental de Martorell. El nostre sindicat denuncia que durant el primer semestre de 2014 ja s’han produït més de 100 incidències d’agressions rebudes per treballadors i treballadores, sense que la direcció hagi decidit prendre cap mesura per paliar aquesta situació.

Des de 2009, la plantilla de l’Hospital de Salut Mental de Martorell s’ha reduït en 120 treballors. Actualment, el centre té uns 450 treballadors i treballadores. A banda de l’evident perjudici de la disminució de plantilla, la direcció del centre mental ha decidit no substituir ni baixes temporals ni vacants, cosa que encara minva més l’atenció professional als usuaris i les usuàries, alhora que agreuja la càrrega de treball del personal.
La UGT de Catalunya denuncia que el principal obstacle per resoldre aquesta greu situació de seguretat és l’actitud de la direcció de l’empresa, que més enllà de no posar mesures per resoldre el problema, el minimitza i, fins i tot, en nega l’existència, sense fer cas a les propostes dels representants dels treballadors.
Aquesta situació comporta que molts treballadors vagin al seu lloc de treball angoixats davant la possibilitat de rebre per part dels usuaris alguna agressió, que en ocasions són de gran brutalitat: patades, mossegades, cops de puny. L’ambient de treball és de por generalitzada, sumant als riscos físics dels treballadors uns evidents riscos psicològics.
Des de la secció sindical de la UGT de Catalunya a l’Hospital de Salut Mental de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, a Martorell, hem presentat aquesta denúncia a l’autoritat laboral i exigim respecte per la salut i la prevenció dels riscos laborals dels treballadors i les treballadores de l’Hospital.

Així mateix, demanem que la Conselleria de Sanitat atengui una representació del nostre sindicat per traslladar-li la problemàtica que viu el centre.

Comments are closed.