La UGT denuncia que Gate Gourmet acomiadarà 30 persones a partir de demà i que precaritzarà les condicions de la resta de la plantilla

Gate Gourmet

Els dies 1 i 2 d’abril van tenir lloc les darreres dues reunions de negociació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació plantejat per Gate Gourmet per la pèrdua de Vueling com a client.
Aquesta negociació ha estat extremadament complicada a causa de la situació excepcional en què ens trobem i per la negociació paral·lela d’un ERTO per videoconferència sense possibilitat de fer ni tan sols assemblees de treballadors.
Des de la UGT denunciem que la direcció de Gate Gourment, com en altres ocasions, farà pagar als treballadors i les treballadores la seva impossibilitat de retenir Vueling com a client i els problemes que es derivin de la crisi sanitària mundial que vivim. Les negociacions han finalitzat sense acord. La direcció de l’empresa i la seva representació jurídica (Sargadoy) no han volgut entrar a negociar cap de les propostes dels representants dels treballadors i les treballadors alhora que pretenia que la part social acceptés tot un seguit de mesures de flexibilitat només cedint a la voluntarietat, condemnant la plantilla a unes condicions laborals totalment insostenibles, encara pitjors que les que s’implantaran per l’ERTO temporal durant aquest any.
La UGT espera que l’empresa consideri, per raons humanitàries, el seu posicionament respecte certs col·lectius vulnerables: membres de la mateixa unitat familiar, maternitats, reduccions per guarda legal, col·lectius amb garanties i proteccions que serien causa d’acomiadament nul.
Cal recordar que inicialment la pèrdua de Vueling va iniciar-se amb la promesa de subrogació de 73 llocs de treball, que no es va produir, per després iniciar un ERO on va rebaixar a 61 els llocs de treball dels quals prescindiria. Finalment seran 30 persones les afectades per aquest ERO, sense possibilitat de negociar cap mesura de flexibilitat, que seran comunicades a partir de demà, 7 d’abril.
Des del nostre sindicat utilitzarem tots els mitjans al nostre abast per impugnar jurídicament aquesta decisió de l’empresa i per millorar les condicions de les persones afectades. .

Comments are closed.