La UGT denuncia que la patronal de la hostaleria vol deixar sense conveni col·lectiu 300.000 persones

Durant la reunió mantinguda el passat dimarts, 29 de setembre, entre sindicats i patronal per avançar en la negociació col·lectiva del conveni d’hostaleria de Catalunya, la patronal va anunciar que no té cap voluntat de seguir negociant el conveni donada la situació i l’evolució del sector hoteler enfront la situació generada per la crisi sanitària. És a dir, la patronal aposta perquè el conveni perdi vigència, deixant prop de 300.000 treballadors i treballadores sense conveni col·lectiu.

Des del nostre sindicat denunciem que aquest és un discurs del tot irresponsable i defensem la negociació col·lectiva com l’eina necessària per ambdues parts de donar resposta a les necessitats del sector i per garantir i millorar les condicions de treball. Fins i tot hem ofert a la patronal la possibilitat de valorar quin és el cost econòmic de mantenir durant un temps en ultraactivitat el conveni fins a la signatura del nou conveni, ni de mantenir les mateixes despeses actuals de conveni per un temps a determinar. Tampoc aquesta concessió ha fet que la patronal canviï del seu posicionament inicial: que no està disposada a negociar res.

Denunciem el menysteniment d’aquesta patronal a la negociació col·lectiva, que es basa en el diàleg. No entenem que la patronal tingui aquesta actitud, quan la negociació col·lectiva també és el marc de defensa dels seus interessos. Considerem que ha de tenir la capacitat, que fins ara ha tingut, de considerar el diàleg social com única eina per fer front a les situacions que afecten el sector i de les quals els treballadors i les treballadores no tenen cap culpa.

Des de la UGT valorarem quines accions seguirem per defensar el marc català de negociació col·lectiva en el sector de la hostaleria a Catalunya.

Comments are closed.