La UGT de Catalunya denuncia que alguns centres sanitaris estan presentant ERTO per reduir despeses de personal

La UGT de Catalunya denuncia que mentre molts centres sanitaris es troben en situació de col·lapse, altres pretenen aprofitar-se de les mesures de suport anunciades pel Govern i estan plantejant expedients de regulació temporal d’ocupació per reduir despeses de personal.

Des del nostre sindicat no admetrem l’actuació d’algunes empreses com algunes de les empreses del transport sanitari que pretenen aprofitar-se d’aquesta situació, com Falk i d’altres.
En un moment que tots els esforços, públics i privats, s’han de posar al servei de la ciutadania per poder frenar aquesta pandèmia, no es poden consentir tàctiques especualitves. Ho reiterem: aquesta situació requereix de la implicació de totes i tots.
Val a dir que el Reial Decret només admet els expedients de regulació temporal d’ocupació en aquelles activitats que estiguin afectades directament pel tancament o la disminució en la prestació de serveis per ordre governativa, i difícilment es pot entendre que un servei hospitalari i/o sanitari entri dins d’aquest criteri.
Des del nostre sindicat tornem a denunciar la falta de mitjans de protecció dels i les nostres professionals, i que no s’hi val el canvi constant de protocols d’actuació imposant mesures preventives cada cop més minses com a conseqüència de la falta de material. El sistema i les empreses tenen l’obligació de garantir la salut dels treballadors i les treballadores mitjançant uns EPI adequats i no es pot admetre tanta improvisació. Com a conseqüència d’aquesta situació hi ha un alt índex de contagi entre personal sanitari i sónn moltes les denúncies de companyes i companys que s’han de proveir ells mateixos de les eines necessàries mitjançant procediments invesemblants, com bosses de plàstic.
Ja vam denunciar a principis de setmana la manca de materials mascaretes FP2 i FP3, guants, bates, ulleres, etc, tant a la Conselleria com al Ministeri, sense que ni uns ni altres ens hagin donat resposta.

Comments are closed.