La UGT es desmarca en solitari de la mesa de negociació de l’administració de justicia a Catalunya

El Sindicat de Justícia de la UGT s’ha aixecat de la mesa de negociació de l’Administració de Justícia a Catalunya com a mesura de pressió davant els reiterats atacs en les condicions laborals que pateix aquest col·lectiu d’empleats públics, uns 8.000 a casa nostra.

D’aquesta manera, el nostre sindicat posa punt i final a un diàleg social inexistent, i exigeix l’aturada de les retallades dins del col·lectiu, el que té els salaris més baixos d’arreu de l’Estat.

El Sindicat de Justícia de la UGT no està disposat a què s’empitjorin sistemàticament les condicions laborals del col·lectiu (reducció salarial, augment jornada i horari), per part de la Generalitat i dels seus òrgans depenents. Entenem que si el Departament assegura que no hi ha diners per pagar els salaris dels seus treballadors, tampoc n’hi hauria d’haver per al desplegament de la Nova Oficina Judicial de Catalunya, que suposa una important despesa pressupostària no assumible donades les circumstàncies econòmiques actuals. I, en cas d’existir un fons econòmic en els comptes de la Generalitat per a aquesta finalitat, aquest fons hauria de ser utilitzat per al manteniment de les condicions salarials del personal al servei de l’Administració de Justícia, i per al nomenament de personal de reforç en aquells centres que pateixen una sobrecàrrega de treball i una absència significativa de mitjans humans per poder fer front a la seva tasca diària.

El Sindicat de Justícia de la UGT de Catalunya manté les mobilitzacions conjuntes  amb la resta de forces sindicals en benefici del col·lectiu.

Comments are closed.