La UGT exigeix a Ficosa que aclareixi quin és el futur del grup i la seva plantilla a Catalunya

ficosaDes de la Federació del Metall, Construcció i Afins (MCA) de la UGT de Catalunya veiem amb preocupació al notícia apareguda als mitjans de comunicació sobre la venda trossejada a inversors asiàtics de la multinacional catalana Ficosa i demanem a la direcció de l’empresa que aclareixi les seves intencions pel que fa al futur de la companyia i, sobretot, de la plantilla.

Des del nostre sindicat no podem entendre ni compartir que l’empresa plantegi un procés de negociació per homogeneïtzar, tremendament a la baixa, les condicions laborals dels treballadors i les treballadores que integren les diferents companyies del grup Ficosa a la planta de Viladecavalls (Vallès Occidental), si l’objectiu final és la desintegració de la multinacional.

MCA – UGT de Catalunya demanarà a la Generalitat que s’involucri, no només per visitar les plantes de Ficosa a l’Índia, sinó també per mantenir els llocs de treball que té a Catalunya, ja que el Govern acaba de refinançar un préstec participatiu de més de 50 milions d’euros de diners públics i ha renunciat a ocupar dos llocs al Consell d’Administració de l’empresa.

Fa temps que els comitès d’empresa dels diversos centres de treball a Catalunya exigeixen la participació directa de la Generalitat en aquest procés de desregulació de condicions laborals i llocs de treball a la companyia i que no clarifica gens el futur de Ficosa i els seus treballadors i treballadores. Cal recordar que el propietari de Ficosa és el president de la Unió Patronal Metal·lúrgica de Catalunya.

Des del nostre sindicat ens preguntem si l’aposta de país que fan les multinacionals catalanes és aquesta: vendre a capitals estrangers, rebaixar condicions laborals i destruir llocs de treball. O si simplement la seva aposta és la de recollir els ajuts econòmics pagats per la ciutadania de Catalunya.

Comments are closed.