La UGT exigeix la continuïtat de la plantilla de COPISA industrial dedicada al manteniment de la planta de regasificació d’ENAGAS a Barcelona

Planta Barcelona nocturnaLa nova empresa adjudicatària es nega a mantenir els 30 treballadors, que acumulen anys de professionalitat i formació acreditada

La Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya denuncia que la pèrdua de les tasques de manteniment que COPISA Industrial (CPI) efectuava per la planta regasificadora d’Enagas a Barcelona pot suposar un risc important en termes de seguretat.

Al llarg dels darrers 15 anys, COPISA Industrial s’ha encarregat del manteniment integral d’aquesta planta, una tasca que comporta una gran professional i formació acreditada per part dels 30 treballadors que conformen la plantilla, donat el risc existent en les tasques que duen a terme en les instal·lacions del port (moll inflamables). Ara, però, COPISA Industrial ha estat expulsada del concurs per aquesta concessió i la nova empresa adjudicatària ha decidit no subrogar la plantilla. Davant un procés de similar magnitud, a Cartagena la nova empresa sí que ha assumit la continuïtat dels antics treballadors.

Des de la MCA-UGT de Catalunya exigim que la nova empresa adjudicatària del concurs a Barcelona contracti el conjunt de treballadors de COPISA Industrial (CPI). Entenem que aquests treballadors tenen experiència, formació i professionalitat indiscutibles perquè aquestes tasques mantinguin el nivell de seguretat necessari, i és per aquesta raó perquè més enllà de l’entrada d’una nova empresa, cal el manteniment de la plantilla.

La MCA-UGT de Catalunya defensem que tasques d’aquest tipus on la formació i experiència és essencial per a la seguretat de les instal·lacions –i, en conseqüència, la seguretat de la ciutat de Barcelona- no poden dependre d’interessos que no estiguin directament vinculats a la professionalitat i l’experiència. En aquest sentit, no som partidaris de retallades i rotacions de personal.

Comments are closed.