La UGT expressa la seva preocupació pel ‘Pla litoral’ de l’Ajuntament de Barcelona, que suposaria la pèrdua de més de 2.000 llocs de treball directes i indirectes

El sector d’Hostaleria i Turisme de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum de la UGT de Catalunya vol expressar la seva preocupació pel Pla Litoral que l’Ajuntament de Barcelona vol imposar i que suposaria l’acomiadament de més de 1.500 treballadors i treballadores directes.

Aquest pla preveu la desaparició de diversos locals de lleure i restauració a la zona dels baixos de l’Hotel Arts. A més, el tancament d’aquests locals afectaria l’economia dels barris propers, que proveeixen aquests negocis amb alimentació, serveis de seguretat, bugaderia, etc., de manera que la destrucció de llocs de treball indirectes seria encara més gran, tot afectant en conjunt més de 2.000 treballadors i treballadores.

Barcelona destaca especialment com a ciutat organitzadora de reunions internacionals i són aquests visitants els qui, a més de visitar la ciutat, també demanen un lleure nocturn i pròxim. Un lleure que, fins a la data, ha estat referent mundial gràcies al seu miler de terrasses, bars i discoteques, que ocupen els primers llocs als rànquings mundials.

Podem entendre que el lleure nocturn pugui alterar la coexistència amb la ciutadania, i precisament per aquesta raó i per descongestionar el centre de la ciutat, en el seu moment es va desplaçar cap a d’altres zones amb menor impacte en la ciutadania. Si es tanquen aquests locals, seran milers les persones que diàriament tornaran al centre de la ciutat, afectant justament els barris amb més pressió turística.

L’emplaçament actual dels locals, lluny de zones residencials, és idoni per a l’oferta lúdica que ofereixen, tot minimitzant les molèsties als veïns i veïnes i generant llocs de treball als barris que més els necessiten.

Exigim a l’Ajuntament de Barcelona que deixi de prendre decisions que generen desocupació, com a succeït amb la normativa de les terrasses. És tasca de l’Ajuntament oferir alternatives que permetin la continuïtat de les empreses existents i evitar així la pèrdua de milers de llocs de treball que representaria la desaparició dels locals de lleure i restauració existents.

Comments are closed.