La UGT guanya la primera sentència que reconeix el dret d’uns treballadors públics a cobrar la part meritada de la paga extra del 2013

GeneralitatEl TSJC condemna la Generalitat a retornar els 59 dies meritats als 60 treballadors de PRODECA, empresa pública adscrita al Departament d’Agricultura

La UGT de Catalunya ha guanyat la primera sentencia que reconeix el dret d’uns treballadors públics a cobrar la part meritada de la extra  del 2013, concretament dels 60 treballadors i treballadores de Promotora d’Exportacions Agroalimentàries SA (PRODECA), empresa pública adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat.

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en sentència amb data del 2 de març, ha donat la raó a la demanda interposada per la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya contra aquesta empresa pública en matèria de conflicte col·lectiu sobre el pagament de la part meritada de la paga extra del 2013. El TSJC condemna la Generalitat a pagar a la plantilla de PRODECA els 59 dies meritats de l’1 de gener del 2013 al 28 de febrer del 2013 (dia en què es va publica l’Acord de Govern).

Aquesta primera sentència en una empresa pública –guanyada en solitari pel nostre sindicat repetint l’argumentació de les sentències guanyades per a la paga extra del 2012- és un antecedent que obre la porta a què es reconegui el mateix dret a tot el personal laboral de la Generalitat, uns 10.000 treballadors i treballadores. Pel que fa a aquest col·lectiu, la UGT de Catalunya va presentar el passat mes de desembre davant del TSJC una demanda de conflicte col·lectiu per reclamar el pagament de la paga extra que la Generalitat els va manllevar el 2013.

Al novembre del 2013 ja vam guanyar la demanda de conflicte col·lectiu per la paga extraordinària de desembre de 2012 retallada al personal laboral. La Sala Social del TSJC va condemnar l’Administració a pagar la part meritada fins al 15 de juliol de 2012, ja que considerava que l’aplicació de la retallada no podia tenir efecte retroactiu.

Si el Govern de la Generalitat continua negant als seus treballadors i treballadores la negociació col·lectiva, des de la UGT de Catalunya continuarem amb la via judicial per defensar els drets dels treballadors públics, ja que els tribunals ens donen la raó sentència rere sentència.

Comments are closed.