La UGT guanya una sentència que declara nul el procés de modificació substancial de condicions laborals imposat per la direcció de Sant Joan de Déu

Font de la imatge: Wikimedia de l'autor HSJDBCN

Font de la imatge: Wikimedia de l’autor HSJDBCN

La sentència declara nul el procediment, estima mala fe negociadora i demostra que la situació econòmica feia del tot innecessàries les retallades imposades

El gener de 2016 la direcció de l’Hospital Sant Joan de Déu Materno Infantil d’Esplugues de Llobregat va imposar, amb vocació de permanència, tot un seguit de mesures lesives per als treballadors i ho va fer després d’un període de consultes que pretenia modificar a la baixa les condicions laborals dels treballadors i que el nostre sindicat no va voler signar.

Des de la UGT compartíem la voluntat de la Conselleria de Sanitat de millorar les condicions retributives mitjançant l’increment de tarifes. D’altra banda, l’entitat volia que acceptéssim aquestes modificacions sense aportar la documentació econòmica que avalés la proposta.

La sentència declara nul el procediment, estima mala fe negociadora i fa palès que les dades econòmiques de l’exercici 2014 es van entregar sis mesos més tard, un cop conclòs el període de negociació. El pitjor, però, és que aquestes dades reflectien una situació econòmica que feia del tot innecessàries les retallades imposades.

Aquesta situació posa també en evidència el conflicte d’interessosde l’aleshores director-gerent de l’hospital que era alhora membre executiu d’una de les patronals sanitàries del sector (CAPSS) i, per tant, coneixedor de primera mà de la voluntat del Conseller de Sanitat de millorar les condicions econòmiques dels treballadors del sector concertat.

La UGT de Catalunya ha estat l’únic sindicat que va mantenir la impugnació en seu judicial del procediment de modificació i finalment el temps ens dóna la raó.

Comments are closed.