La UGT i CCOO constitueixen al Baix Llobregat la Plataforma en defensa dels 300 sindicalistes processats per la vaga general

rubenynogales

Les seccions sindicals d’empreses de la comarca i PSC, ERC, CSQP i Cs s’adheriran al manifest que insta a garantir el dret de vaga i a derogar l’article 315.3 del Codi Penal i la llei mordassa

El proper dilluns, 19 de juny, a les 17 hores la UGT i CCOO del Baix Llobregat constituiran a la comarca la “Plataforma en defensa dels 300 processats per la vaga general, per la derogació de l’article 315.3 del Codi Penal i contra la llei mordassa”. Aquest acte es produirà dos dies abans del judici contra els sindicalistes Rubén Ranz i José Manuel Nogales per la seva participació en un piquet en la darrera vaga general i per als quals es demanen penes de presó de set anys.

L’acte, que tindrà lloc a la Biblioteca Jordi Rubio i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, té com a objectiu manifestar el nostre suport a totes les companyes i companys imputats, jutjats i condemnats per exercir el dret de vaga, i denunciar la persecució que els sindicalistes estem patint aquests darrers anys.

Hi intervindran Lluisa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat; Carlos de Pablo, secretari comarcal de la UGT del Baix Llobregat; Josep M. Romero, secretari comarcal de CCOO del Baix Llobregat, i Miguel González, advocat i representant de la “Plataforma en defensa dels 300 processats” a nivell nacional.

A l’acte també es presentarà el manifest de la plataforma, que insta a derogar l’article 315.3 del Codi Penal i la llei mordassa, i crear un marc jurídic que garanteixi el lliure i efectiu exercici del dret de vaga de les persones treballadores. S’adheriran al manifest diferents seccions sindicals de la UGT i CCOO d’empreses de la comarca, així com els partits polítics ERC, PSC, CSQP i Ciutadans. Representants del Baix Llobregat d’aquests grups parlamentaris intervindran durant l’acte. També hi assistirà Matías Carnero, president de la UGT de Catalunya i president del comitè d’empresa de Seat.

Comments are closed.