La UGT i CCOO de Catalunya constitueixen el comitè d’enllaç per la unitat d’acció sindical

comite enllaçAquest matí s’ha constituït el comitè d’enllaç entre la UGT i CCOO de Catalunya, tal com recull el Protocol d’acord sobre la unitat d’acció sindical aprovat pels congressos nacionals d’ambdues organitzacions. A la reunió hi han participat el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego.

Segons l’escrit del protocol, “per tal d’assolir el màxim d’estabilitat en aquest espai unitari i dotar-nos de més coordinació, es crearà un comitè d’enllaç estable i permanent, que periòdicament farà seguiment i anàlisi dels presents acords. Tanmateix, serà l’àmbit per situar noves línies d’actuació en la unitat d’acció i per plantejar d’altres acords i accions puntuals de treball”.

El comitè d’enllaç es reunirà cada tres mesos i estarà format per set membres de cada sindicat, entre ells els secretaris generals. Després de la reunió, Josep M. Àlvarez ha explicat que aquest acord d’unitat sindical amb CCOO -que es traslladarà als diferents sectors i a la negociació col·lectiva- és un pas molt important que es reconeixerà amb el temps. “El moment que vivim requereix del màxim esforç per treballar unitàriament i de manera eficaç davant ofensiva patronal i governamental”, ha dit Àlvarez.

L’objectiu de la UGT i CCOO de Catalunya és continuar avançant i profunditzant en la unitat d’acció sindical, especialment en un moment de crisi econòmica, social i política com el que estem patint.

Comments are closed.