La UGT i CCOO de Catalunya es reuneixen amb la direcció del PDeCAT per tractar sobre la reforma laboral i la situació política actual

El PDeCAT està obert a tractar la negociació de la convalidació d’un decret llei sobre les matèries acordades en la mesa del diàleg social entre govern i sindicats, sempre que el Govern estatal prengui la iniciativa.

Ahir es van reunir les direccions de la UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya i PDeCAT, amb la participació de Camil Ros i Núria Gilgado per la UGT, Javier Pacheco i Cristina Torre per CCOO, i David Bonvehí, Carles Campuzano i Ferran Bel per part del PDeCAT.

A la reunió es va comentar la situació política davant dels propers comicis electorals, tant generals com municipals i europeus, i la necessària reconducció política de l’activitat institucional a Catalunya per fer front als reptes socials, econòmics i laborals que té el país. I la importància de reforçar el paper de les institucions catalanes i la necessitat que aquestes desenvolupin la seva funció, ja que en els últims mesos la seva activitat no ha complert amb les necessitats del país.

S’ha abordat concretament la situació de les matèries sobre la reforma de l’Estatut dels Treballadors que s’han negociat a la mesa del diàleg social i en l’àmbit del Congrés dels Diputats; negociació que el Govern central no ha volgut, fins ara, portar a tramitació parlamentària mitjançant un decret llei que convalidi ni el Congrés abans de la seva dissolució ni la Diputació Permanent en l’actualitat.

En aquest sentit hem valorat el que significa no tancar la legislatura amb un acord en aquestes matèries, com a pèrdua d’oportunitat de corregir les mesures més importants que agreugen la situació d’un mercat de treball molt precaritzat.

El PDeCAT ha manifestat la seva voluntat de trobar consensos en aquests aspectes sempre que el Govern de Pedro Sánchez prengui la iniciativa.

La UGT i COOO venim denunciant la necessitat de consens polític per revertir els aspectes de les reformes laborals que s’han demostrat injustes e inútils per al mercat de treball i les condicions de vida de la gent treballadora, així com la pèrdua de competitivitat de les empreses. Venim reclamant al Govern de Pedro Sánchez que no es pot tancar la legislatura sense complir amb el compromís del seu partit amb els treballadors i les treballadores i amb els sindicats en la mesa del diàleg social.

Exigim a la resta de forces polítiques que se sumin als consensos que els agents socials hem impulsats amb les patronals als acords de negociació col·lectiva com l’AENC (Acuerdo para el Empleo y la Negociación Colectiva) de caràcter estatal i AIC (Acord Interprofessional de Catalunya) al nostre país.

La reunió amb PDeCAT demostra que si hi ha voluntat política el Govern està a temps d’aprovar un decret llei que convalidi la Diputació Permanent en els diferents consells de ministres que manquen abans de les eleccions generals. CCOO i UGT exigim que ho faci pel compliment dels compromisos amb la societat i el diàleg social.

Comments are closed.