La UGT i CCOO del Vallès Oriental fan una crida per impulsar la reindustrialització de la comarca

Assemblea MCA Valles OrientalPresentaran la seva proposta en una assemblea conjunta de delegats de la comarca a Les  Franqueses del Vallès

La UGT del Vallès Oriental i CCOO del Vallès Oriental organitzen el proper dimarts, 15 de juliol, a les 10 hores, una assemblea de delegats i delegades sota el lema “La indústria: el futur del Vallès”.

A l’assemblea, els sindicats faran una crida a organitzacions patronals, institucions acadèmiques i administracions del Vallès Oriental per iniciar un gran acord que serveixi per impulsar una nova reindustrialització de la comarca.

A l’acte intervindran:

  • Òscar Riu , secretari comarcal de la UGT del Vallès Oriental.
  • Gonzalo Plata , secretari general de CCOO del Vallès Oriental – Maresme – Osona.
  • Camil Ros , secretari de Política Sindical de la UGT de Catalunya.
  • José Cachinero , secretari d’Acció Sindical de CCOO de Catalunya.
  • Javier Pacheco , secretari general de la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya.
  • José García , secretari general de la Federació del Metall, Construcció i Afins (MCA) de la UGT de Catalunya.
  • Sergio Moreno , secretari general de la Federació d’Indústria i Treballadors Agraris (FITAG) de la UGT de Catalunya

El Vallès oriental és la quarta comarca en aportació al PIB català. El valor afegit brut (VAB) generat al territori representa el 5,3% del total de Catalunya (2010). Els serveis (54,7%) i la indústria (35,1%) són els sectors principals de la seva economia.

No obstant això, la crisi ha tingut un impacte considerable a la comarca. La caiguda del VAB entre 2008 i 2010 ha estat del 5,4%. Aquesta pèrdua d’impuls econòmic s’ha vist traduïda en una greu crisi empresarial, amb un gran nombre d’expedients de regulació d’ocupació i un increment alarmant de l’atur. El sector econòmic més afectat per la pèrdua d’ocupació a la comarca ha estat la indústria, amb 11.464 persones ocupades menys (-26,2% respecte al 2008).

Els sindicats considerem que la greu crisi econòmica que travessa l’economia espanyola i catalana només pot tenir una resposta industrialista. No hi pot haver una economia forta sense una indústria forta. Per això reivindiquem un acord que impulsi una comarca basada en una indústria d’alt valor afegit amb treballadors qualificats i que ofereixi la possibilitat de requalificació a centenars de treballadors que ara es troben en situació d’atur.

Comments are closed.