La UGT i CCOO denunciem el tancament de la unitat de distribució de Sant Esteve Sesrovires i el seu trasllat a Martorell

La UGT i CCOO, sindicats majoritaris de Correus a Catalunya continuaran el dilluns 29 de març a les 8.30 hores en la Unitat de Repartiment de Martorell amb el procés de mobilitzacions, per a denunciar el trasllat de la Unitat de Distribució de Sant Esteve Sesrovires a la Unitat de Distribució de Martorell, segons ens han informat els propis treballadors/as de la Unitat i l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires. Denunciem la falta d’informació de l’empresa cap a les organitzacions sindicals sobre el trasllat i tancament de la unitat de distribució.

Aquesta mesura repercuteix directament en les condicions laborals dels treballadors i treballadores i implica el clar deteriorament en la qualitat del servei públic de Correus.

CCOO i UGT denunciem al seu torn la falta de cobertura de les plantilles estructural, que unit al tancament d’unitats de distribució i a la deslocalització del servei, està portant a un desmantellament progressiu del Servei Públic de Correus.

UGT i CCOO denunciem que el president de Correus i la Direcció Territorial Zona 3, posen el compte de resultats per sobre del dret de la ciutadania a un servei públic de qualitat, fent desaparèixer el servei de repartiment de Sant Esteve Sesrovires i integrant-lo en la unitat de Martorell, condemnant a aquesta població a ser candidata de l’Espanya Buidada sense carteres i carters de proximitat. D’altra banda, sembla ser que també es pretén per part de l’empresa el trasllat de la unitat de distribució de Masquefa amb una població de 8.700 habitants i el seu trasllat a Martorell.

Per a UGT i CCOO aquesta actuació és absolutament incomprensible en poblacions com aquesta, la localitat de Sant Esteve de Sesrovires té una població de 7.900 habitants, amb una entitat poblacional, social, jurídica i econòmica indiscutible.

La decisió que pretén adoptar l’empresa, va en direcció contrària a l’enfortiment de les petites poblacions, on el Servei Públic de Correus és una eina clau per a la vertebració econòmica i social.

Totes dues organitzacions sindicals critiquem la forma amb què es vol aplicar la mesura, d’amagat, al marge de la negociació amb els representants dels treballadors i les treballadores, i sense informació ni documentació prèvia que la justifiqui.

Aquesta unificació d’unitats de distribució no aporta cap millora al Servei públic de Correus, i comportarà la retallada d’aquest servei, una pitjor prestació a la ciutadania, a més d’un afebliment socioeconòmic a Sant Esteve Sesrovires.

 

Comments are closed.