La UGT i CCOO reclamem que la ràtio per atenció a persones amb discapacitat intel·lectual sigui l’establerta per la llei

Exigim que es posi fi  a les excepcions transitòries

El 2 de desembre de l´any 2011, les patronals juntament amb el Departament de Benestar Social i Família van signar un acord de caràcter transitori flexibilitzant les ràtios d’atenció fins al 8%, tot sense cap participació ni negociació amb la representació legal dels treballadors del sector. Aquesta modificació ha suposat una sobrecarrega de feina per a cadascuna de les persones que treballen al sector, principalment en atenció directa a l’usuari, provocant un increment de les dificultats per a mantenir la qualitat del servei. 

L’acord entrava en vigor l’1 de gener del 2012 i ho feia per un període que arribava a l´any 2013. Però ara som a l´any 2018 i no hi ha, doncs, cap argument ni legal ni moral per perllongar aquesta situació injusta i ineficaç.

CCOO i UGT ens hem adreçat a les patronals per a reclamar la tornada a la legalitat i estem pendents de rebre una resposta. Confiem en que, finalment, tothom entenguí que aquesta situació que te tornar a la normalitat, es a dir les ràtios tenen que situar-se com estaven abans de l’any 2012.

Des de UGT i CCOO defensarem, allà on calgui els drets de les persones treballadores, i més encara en una situació com aquesta, que està ocasionant des de fa molts anys un perjudici en la salut laboral del professionals del sector.

Els treballadors i treballadores del les residències, centres de dia i Llars residències d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual portem més de 5 anys amb aquest augment de feina i 9 anys sense cap increment en el salari. “

Comments are closed.