La UGT inicia una vaga a Indra per exigir-li que retiri l’ERO presentat

indra (1)Les despeses salarials no són la causa de les pèrdues econòmiques de la companyia

La Secció Sindical de la UGT a Indra Sistemas Barcelona demana la retirada de l’ERO presentat per l’empresa multinacional Indra Sistemas el passat 25 de juny, i que afecta 1.850 treballadors i treballadores arreu de l’Estat espanyol, dels quals 95 pertanyen al centre 22@ de Barcelona.

Les dades econòmiques de l’empresa -que són públiques- ni relacionen ni justifiquen de cap manera les pèrdues de 194 milions d’euros al 2014 amb la despesa salarial de l’empresa, que ha mantingut una política d’austeritat al llarg de pràcticament 10 anys en relació als sous dels seus treballadors i treballadores, i que ha aconseguit empitjorar el seu poder adquisitu sense cap mena de justificació. No obstant això, les dades de pèrdues citades per l’empresa si guarden una estreta relació amb un altre tipus d’operacions fallides i les indemnitzacions que han rebut els seus directes responsables que -lluny de pertànyer a la part més dèbil de la plantilla, composada pels tècnics- han rebut subvencions molt suculentes abans d’abandonar la companyia (Javier Monzón: 16 milions d’euros; Javier de Andrés: 9,1 milions d’euros; Mónica de Oriol: 12 milions d’euros, entre sou i contractes; etc)

Per aquests motius, després de 10 anys d’austeritat econòmica i una política nefasta de formació per als seus treballadors, la secció sindical de la UGT ha decidit convocar vaga per exigir a Indra que detingui aquest ERO injust i l’aplicació imminent de les modificacions substancials de les condicions de treball (article 41).

Al llarg del dia d’avui es farà una jornada de vaga per celebrar manifestacions i assemblees al carrer.

– Demà, dimecres 22 de juliol: vaga durant 1 hora, a partir de les 10h, els treballadors es manifestaran a la porta de la seu d’Indra a Barcelona.

– Dijous, 23 de juliol: jornada de vaga. Manifestació des de la seu Indra, 11:30h (Tànger amb Roc Boronat) fins al Parlament de Catalunya, on se sol·licitarà el recolzament polític davant aquest conflicte (13h)

– Divendres 24 de juliol: vaga durant 1 hora, a partir de les 10h, els treballadors es manifestaran a la porta de la seu d’Indra a Barcelona.

– Dilluns 27 de juliol: jornada de vaga. Manifestació fins a la porta de la Generalitat de Catalunya.

Els treballadors i les treballadores afectats per aquesta reducció recuperaran les quantitats manllevades i la CCMA haurà de pagar un 10% per any d’aplicació.

Comments are closed.