La UGT porta la patronal de l’hostaleria als jutjats

catering

Demà, 10 de novembre, la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya celebrarà el judici per la demanda presentada per la UGT de Catalunya contra la patronal de l’Hostaleria per no haver reconegut per al 2010 l’increment del 2% salarial pactat en el conveni col·lectiu.

El nostre sindicat denuncia el posicionament intransigent de la patronal en no reconèixer allò pactat en el seu dia en el conveni col·lectiu. Això demostra una manca total de compromís amb el sector i transmet una manca de confiança total de la nostra organització vers els acords a què es poden arribar en un futur amb aquesta patronal. Per a la UGT de Catalunya és imprescindible que, en tota negociació, allò que s’acordi o es pacti s’acompleixi per ambdues bandes.

La patronal del sector ha utilitzat la crisi i la davallada de la productivitat de les empreses per incrementar els salaris només un 1%, i no el 2% que havia estat acordat. Tot això mentre els mateixos dirigents de la patronal parlen de la sortida de la crisi, anuncien que “el sector de l’hostaleria s’enlaira”, asseguren que “s’ha incrementat en un 10% la influència de turistes”, o garanteixen que “el mercat s’estabilitza”. Al contrari d’allò que declaren, aquests dirigents patronals al·leguen a la taula de negociació tot el contrari, i intenten esgarrapar un 1% de l’increment que han de percebre els treballadors i les treballadores del sector en la seva nòmina.

La UGT de Catalunya considera del tot deslleial l’actitud de la patronal. Per aquesta raó, el nostre sindicat ha demandat davant de la jurisdicció competent l’incompliment flagrant que es fa de l’article 35 del vigent conveni col·lectiu.

Des la UGT de Catalunya vetllarem perquè els acords s’acompleixin i perquè es respectin els drets dels treballadors i les treballadores.

Comments are closed.