La UGT presenta una moció en defensa dels drets i la dignitat dels treballadors per un cas de persecució sindical a l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La UGT de Catalunya ha presentat una moció a l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor en defensa dels drets i la dignitat dels treballadors per un cas de persecució sindical i possible assetjament laboral a un treballador de la corporació.

Fa més d’un any, el 26 de febrer de 2020, un treballador de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) —delegat de la secció sindical de la UGT al consistori— i un responsable de la UGT del Vallès Oriental van posar en coneixement de l’alcalde la situació de persecució sindical i possible assetjament laboral que aquest treballador estava patint a la corporació.

El seu cap, amb el vistiplau del regidor de Governació, l’havia retirat totes les seves funcions específiques que li havien sigut assignades mesos abans, se l’havia convidat obertament a que marxés del consistori, se li ocultava informació fonamental per realitzar les seves funcions, se l’havia perjudicat reiteradament en l’assignació de serveis extraordinaris, s’havia fet córrer rumors falsos entre la plantilla i, fins i tot, el seu cap va arribar a confirmar-li personalment que la raó per la qual el volien fer fora era per haver participat com a delegat sindical a la presentació d’al·legacions al pressupost municipal de l’any 2020. En aquesta reunió amb l’alcalde, a més, se’l va informar d’una sèrie d’irregularitats i males praxis relacionades amb aquest assumpte i que estaven perjudicant el servei de seguretat ciutadana del veïnatge del municipi. L’alcalde els va confirmar que tenia una problema amb el regidor de Governació, però que investigaria els fets i ho solucionaria.

Mesos més tard la situació va continuar igual. Ningú no va parlar en cap moment amb el treballador afectat, no es va prendre cap mesura cautelar per a protegir-lo ni es va iniciar cap investigació interna per esbrinar els greus fets denunciats. El treballador va continuar sent marginat en el seu lloc de feina i en les seves responsabilitats. Fins i tot es va intentar per tots els mitjans possibles deixar-lo fora d’una convocatòria de promoció interna (ascens). La situació va arriba fins a tal punt que el mateix tribunal qualificador del procés selectiu, després de rebre un tracte inadmissible durant el procés per haver-se negat a deixar el treballador fora de l’oposició, va renunciar a continuar en el procés de selecció.

Fins i tot s’ha pogut demostrar documentalment que el regidor de Governació va mentir en diversos plens municipals, a la ciutadania i a diverses regidores quan se’l preguntava per aquest assumpte.

El treballador ha arribat a constatar que la majoria de les seves peticions, dirigides a aquest regidor, per intentar reduir el problema de les ocupacions il·legals d’habitatges en el municipi de Sant Antoni de Vilamajor van ser ignorades.

Fins i tot tant l’alcalde com el regidor han ocultat al treballador felicitacions professionals adreçades a ell des d’altres administracions.

Malgrat això i davant la gravetat dels fets els grups municipals de “Junts per Sant Antoni” i “ERC” van donar suport a la constitució d’una Comissió d’Investigació Municipal demanada per la UGT de Catalunya per depurar responsabilitats.

En aquesta comissió que es va poder iniciar a l’Octubre de 2020 el treballador va aportar més de 100 documents per demostrar els fets i la presumpta participació del regidor de Governació. Es va demanar la compareixença d’almenys 16 testimonis, però a hores d’ara només ha comparegut parcialment el regidor de Governació i aquest, davant la sorpresa i incredulitat de la resta de membres de la comissió, en l’últim moment es va negar a respondre les preguntes fetes pel treballador denunciant i el seu representant legal. El següent en declarar hauria de ser l’alcalde i així s’ha demanat reiteradament, però aquest manté aturada la comissió des de fa més 3 mesos.

La persecució sindical als delegats de la UGT ha queda de manifest quan fa unes setmanes l’ajuntament ha intentat obrir injustificadament un expedient disciplinari a un altre dels delegats de la secció sindical i que la mateixa Diputació de Barcelona ha hagut d’indicar a l’ajuntament l’arxiu de l’esmentat expedient.

Crida fortament l’atenció quan ni l’alcalde ni el regidor de Governació han obert cap investigació, cap expedient disciplinari o d’informació reservada per cap de les greus irregularitats posades en coneixement a l’alcalde des del 26 de febrer de 2020. Fet que deixa palès la parcialitat i intencionalitat de l’actuació dels esmentats responsables polítics.

Per la UGT de Catalunya la persecució sindical està clara i creu que el problema de fons és que en realitat l’alcalde no vol continuar amb la investigació per no posar en perill la seva alcaldia donat que el regidor de Governació és el cap de llista del grup municipal Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni que sosté el seu govern municipal.

Tot i així la UGT rebutja que s’ anteposin interessos polítics particulars per sobre dels drets i la dignitat de les treballadores i treballadors públics. I per aquest motiu continua demanant a l’Ajuntament la documentació que a dia d’avui encara no ha facilitat, ja s’ha interposat una denúncia a Inspecció de Treball, una altra a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i el gabinet jurídic de la UGT de Catalunya està estudiant una possible demanda judicial per aquests fets contra els responsables d’aquesta greu discriminació.

Comments are closed.