La UGT rebutgem els acomiadaments a Eurest i exigim que l’empresa faci ús dels ERTO per als centres on la caiguda del servei és conjuntural


Després de la reunió mantinguda aquest matí entre la direcció d’Eurest Catalunya i el comitè d’empresa, la UGT de Catalunya hem rebutjat l’ERO anunciat per la multinacional del sector de la restauració i que pretèn acomiadar 263 persones de les 1.500 que formen la plantilla. Aquest ERO se suma a un altre que la multinacional ha presentat a escala estatal a l’empresa Eurest Colectividades, amb prop d’11.000 treballadors i treballadores arreu de l’Estat, i que també tindrà la seva afectació a Catalunya.

Des de la UGT de Catalunya entenem que els llocs de feina que pretén eliminar Eurest Catalunya corresponen a centres com residències, escoles o hospitals que, si bé és cert que s’han vist clarament afectats per la pandèmia, també ho és que tornaran a ser necessaris un cop passin les restriccions. Per tant, es tracta de llocs de feina conjunturals, que l’empresa vol fer passar per estructurals.

Així mateix, des del nostre sindicat denunciem l’ús que Eurest ha fet de la figura dels ERTO, dels quals es va beneficiar. Eurest desafectarà l’1 de febrer el personal que ha estat en ERTO al mateix temps que està presentant dos expedients de regulació d’ocupació sense que ni tan sols hagin passat sis mesos.

Des del nostre sindicat exigim responsabilitat a Eurest per al manteniment dels llocs de feina, finalitat última de l’aplicació dels expedients de regulació d’ocupació durant la pandèmia, sobretot en el cas de centres que previsiblement podran mantenir l’activitat un cop finalitzin les restriccions.

Comments are closed.