La UGT rebutja el pacte laboral signat per Metges de Catalunya, FAPIC, CCOO i la direcció de l’Hospital de Mollet

metgeAhir va tenir lloc una nova reunió de negociació entre els sindicats i la direcció de l’Hospital de Mollet (Vallès Oriental) per acordar unes condicions laborals que substitueixin l’últim conveni de la XHUP (Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública), extingit el passat 8 de juliol gràcies al bloqueig de la patronal de la sanitat concertada i a la reforma laboral.

A la reunió Metges de Catalunya (4 delegats), Federació d’Associacions Professionals d’Infermeres de Catalunya – FAPIC (3) i CCOO (7) van signar amb l’empresa un pacte que es farà efectiu, ja que els tres sindicats firmants conformen majoria al comitè. No han signat l’acord laboral ni la UGT (3 delegats) ni USOC (3) ni SSC (3).

La UGT no ha signat el pacte perquè no suposa una millora raonable respecte a les mesures que l’empresa volia imposar; fins i tot es queda per sota de la proposta mediadora del Departament de Treball per al conveni de la XHUP, que va ser rebutjada en referèndum per la majoria de la plantilla de l’hospital al passat mes de juny. A més, considerem que no afecta de la mateixa manera totes les categories professionals, perjudicant més els treballadors i treballadores dels grups 3 al 7 (portalliteres, personal tècnic de cures d’auxiliar d’infermeria i personal administratiu).

El nostre sindicat no entén la presa dels sindicats signants per arribar a un acord, ja que considerem que amb la continuació de les negociacions es podria haver millorat substancialment l’acord signat.

La UGT rebutja la retallada salarial del 5% a la nòmina dels treballadors i les treballadores i l’augment de la jornada laboral, que s’incrementarà en 48 hores segons l’acord signat per una part de la representació sindical. Aquesta mesura pot provocar la no contractació de personal o fins i tot acomiadaments, sobretot en els llocs de treball del personal de mitja jornada i temporal.

Comments are closed.