La UGT rebutja l’ERO presentat pel Banc Santander

banco-santanderLa direcció del Banc Santander ha anunciat als sindicats l’inici del procés de reestructuració a Santander España, pel qual es veuran afectats en un primer moment 1.200 treballadors: 950 de la xarxa comercial i 250 de serveis centrals i territorials. S’obre ara el període de consulta establert en el conveni col·lectiu de banca, que donarà pas posteriorment al període de consultes legal, amb un termini de 30 dies per arribar a acords.

La proposta del Banc Santander a l’Estat és:

–       1.200 treballadors afectats: 950 de la xarxa comercial i 250 de serveis centrals i territorials.

–       El 50% serien prejubilacions a partir dels 58 anys, amb el 70% del salari brut anual.

–       Baixes incentivades, indemnització de 40 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats.

–       Mobilitat geogràfica: acord de mobilització geogràfica de Banesto, ampliant fins a 100 km. amb alguna compensació no definida.

–       Trasllats forçosos, amb limitació numèrica dels afectats no determinada encara i una compensació econòmica de 20.000 euros.

Demà divendres, 8 d’abril, el banc presentarà la proposta d’expedient per a la Corporació de Boadilla.

La UGT no accepta aquesta proposta efectuada pel banc. Entenem que aquest procés ha d’estar basat en la voluntarietat i rebutgem qualsevol mesura traumàtica per a la plantilla del banc Santander.

No entenem que després dels resultats presentats en la Junta d’Accionistes ens trobem ara davant d’un ERO. La UGT defensarà les garanties socials i laborals dels treballadors, sense descartar cap mesura, amb  el recolzament de tot el col·lectiu de treballadors i treballadores del Santander.

Comments are closed.