La UGT recorda a la patronal que més del 37% de la contractació és a temps parcial, davant la seva proposta de poder convertir contractes de temps complert a parcial quan l’empresari vulgui

pensionesLa UGT considera que la proposta que la CEOE ha remès al Govern perquè els empresaris puguin imposar als treballadors la conversió del seu contracte a temps complert en un de parcial “quan existeixin causes que ho justifiquin” i amb l’excusa d’evitar acomiadaments objectius és una aposta clara de la patronal per la precarietat en l’ocupació.

La idea de la patronal és, a més, una contradicció, ja que pretén retallar el temps de feina i alhora ampliar del 15% al 30% el marge d’hores complementàries que es poden realitzar en proporció a la jornada pactada, de manera que podria donar-se el cas de reduir la jornada laboral i en paral·lel augmentar les hores de feina fins a efectuar una jornada laboral completa. D’aquesta forma, s’augmenta el poder empresarial i disminueixen, novament, els drets dels treballadors i les treballadores.

La UGT recorda que aquest tipus de contracte no deixa d’augmentar i que, a dia d’avui, pràcticament un terç de la contractació a l’Estat espanyol és a temps parcial. De fet, segons les darreres dades corresponents al mes de juliol, més del 37% del contractes són a temps parcial. Així, al juliol es van registrar 935.511 contractes a temps complert, enfront dels 562.876 a temps parcial.

A més, Espanya és un dels països d’Europa, juntament amb Grècia i Bulgària, on el nivell de contractació a temps parcial amb caràcter involuntari és més elevat. Segons les estimacions de les estadístiques europees, a l’Estat aquest tipus de contractació representa un 60%, mentre que la mitjana europea es troba a l’entorn del 28% i a Alemanya del 18%.

Convertir contractes a temps complert en contractes a temps parcial afectarà de forma immediata els treballadors per la pèrdua de poder adquisitiu que suposa i, a més, reduirà la quantia de la seva prestació per desocupació o la futura pensió.

Empitjorar les condicions de treball i, concretament, incidir en la fora devaluació salarial, tal com proposen el FMI i la Comissió Europea, només servirà per agreujar una situació econòmica ja prou complicada i empobrir més la ciutadania.

Comments are closed.