La UGT signa el conveni pont de centres sociosanitaris i de salut mental de Catalunya

transportsanitariEls 8.700 professionals del sector veuran equiparades les seves condicions laborals amb les dels empleats de la XHUP al 2010

Després de més d'un any de negociacions, la UGT de Catalunya ha signat aquesta tarda el Conveni Pont de Centres Sociosanitaris i de Salut Mental de Catalunya, que permetrà que els treballadors del sector vegin equiparades les seves condicions laborals amb les dels treballadors de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP).

 

L'equiparació total -al 100%- arribarà l'any 2010. Tot i així, a partir de l'1 de gener de 2008, els 8.700 empleats dels sectors dels centres sociosanitaris i de salut mental de Catalunya gaudiran de bona part de l'increment. Així, un auxiliar -que actualment té un sou de 980 euros bruts- veurà incrementat el seu salari al 2008 fins arribar als 1.255 euros bruts. I un infermer, que ara cobra 1360 euros bruts, cobrarà al 2008, 1910 euros bruts. A més, durant els anys 2009 i 2010, i a banda de les pujades corresponents a l'IPC, totes les categories veuran incrementats els seus ingressos depenent de les Direccions per Objectius Professionals i altres sistemes d'incentiu.

Així mateix, els treballadors d'ambdós sectors també veuran gradualment reduït el seu còmput anual d'hores de treball contemplat pel conveni. Finalment, a l'any 2010 faran 164 hores menys de les que en fan actualment.

La UGT de Catalunya valora molt positivament la consecució d'aquest conveni pont, després de 10 mesos de negociació i 15 reunions. Aquest conveni pont compleix les expectatives de la UGT de Catalunya per als treballadors i les treballadores del sector de centres sociosanitaris i de salut mental de Catalunya. 

{mxc} 

Comments are closed.