La UGT tem que el nou ERO presentat a Blanco faci desaparèixer la pràctica totalitat de la cadena a Catalunya

blanco-635-nuevaEl 21 d’octubre, vaga de 24 hores amb concentració a les 12 hores davant la botiga del carrer Pelai de Barcelona

El proper 17 d’octubre s’iniciaran les negociacions del nou Expedient de Regulació d’Ocupació presentat per la cadena de botigues de moda Blanco Global Leiva.

Aquest és el tercer expedient que presenta la companyia des que el 2013 va ser declarada en fallida tècnica i es va iniciar un concurs voluntari de creditors: va tancar-se el 40% de les botigues i va presentar-se un ERO que afecta 711 persones. A finals de 2013, Blanco va ser adquirida pel grup AlHokair, però els mals resultats van seguir empitjorant, i el 2015 va presentar-se un segon ERO que fa fora 189 treballadors i treballadores.

Ara, després que el mes de juliol Blanco fos adquirida per un grup inversor de Dubai, la plantilla torna a enfrontar-se a un nou ERO. Des del nostre sindicat rebutgem aquesta mesura i entenem que existeixen mesures molt menys traumàtiques i que la presentació d’un nou ERO no és garantia de reflotar la cadena. La UGT tem que aquest tercer expedient acabi amb la pràctica totalitat dels centres de Blanco a Catalunya i de la seva plantilla, uns 45 treballadors.

Per al proper dia 21 d’octubre s’ha convocat una jornada de vaga de 24 hores a totes les botigues Blanco d’arreu de l’Estat. A Barcelona, hi haurà una concentració davant de la botiga del carrer Pelai a les 12 hores.

Comments are closed.