La UGT-Terres de Lleida posa a disposició dels treballadors del comerç un telèfon per denunciar possibles abusos en horaris durant la campanya de Nadal

El sindicat UGT-Terres de Lleida ha presentat aquest dimecres la campanya ‘Posa’t a l’hora’, focalitzada en el sector del comerç. L’objectiu d’aquesta iniciativa és apostar per un horari comercial conciliador, que respecti el descans dels treballadors i que aquests gaudeixin d’estades en família. I més en aquesta època de l’any, en que la majoria de comerços ja no tanquen les seves portes fins al mes de gener.

És per això que des de la UGT-Terres de Lleida s’ha posat a disposició de la ciutadania un número de telèfon únic i exclusiu per aquesta campanya i un correu electrònic per a totes aquelles persones que creguin que es vulneren els seus drets. A partir del 681 307 850 i/o del e-mail ugt@lleida.ugt.org, els interessats poden fer les gestions pertinents per saber com han d’actuar en cada cas. Segons ha explicat el secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luis Aguilà, a partir d’aquestes dos vies es poden denunciar les diverses situacions anòmales que es puguin registrar a la demarcació de Lleida.

Cal recordar, segons ha comentat la secretaria d’Organització de la Federació de Serveis de Mobilitat i Consum, Carme Valls, que dels 14 festius, “nou es concentren entre novembre i les rebaixes de Nadal”. A més, segons ha recordat, s’ha fixat que els dies 24 i 31 de desembre, els comerços han de tancar una hora abans.

Des del sindicat volen fer un recordatori a tots els treballadors del sector del comerç: si treballes en diumenge o festiu són hores extraordinàries; les hores extraordinàries són voluntàries; les hores extraordinàries es remuneren el doble del preu/hora ordinària.

Comments are closed.