La UGT torna a reclamar que tots els vigilants de seguretat privada portin armilles antipunxades i guants antitall

seguretat-privadaEl nostre sindicat condemna l’agressió a un vigilant en l’estació de la Renfe a Sant Vicenç de Calders 

La UGT de Catalunya condemna enèrgicament l’agressió produïda ahir per dos individus amb arma blanca a un vigilant de l’empresa OMBUDS a l’estació de Renfe de Sant Vicenç de Calders (El Vendrell, Tarragona). El vigilant no han patit cap lesió, gràcies a què l’arma blanca va impactar en el telèfon mòbil que duia a la butxaca.

Els treballadors de la seguretat privada han vist com en els darrers anys les empreses els reduïen les mesures de seguretat per obtenir majors beneficis econòmics. En aquest sentit, des de la UGT de Catalunya fa temps que sol·licitem per a aquests treballadors les desitjades armilles antipunxades i els guants antitall, els coneguts Epi’s que estableix l’article 17.2 de la Llei de prevenció de riscos laborals 31/1995 de 8 de novembre: “L’empresari ha de proporcionar als seus treballadors els equips de protecció individual adequats per al desenvolupament de les seves funcions i vetllar per l’ús efectiu d’aquests equips quan, a causa de la naturalesa de les feines realitzades, siguin necessaris”.

Així mateix, també considerem que l’empresa arrendatària és tan responsable de la manca d’aquests equips com l’empresa adjudicatària dels serveis de seguretat.

Comments are closed.